jueves, 28 de octubre de 2010

UNA CAPÇALERA HISTÒRICA

El 23 d'abril de 1993 va néixer la publicació "Escrits a Cabrera", ideada per mi i que va comptar en tota la seva trajectòria amb l'inestimable suport del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cabrera de Mar, Ramon Fontseca.

"Durant tota la seva trajectòria", 26 números (alguns en format de llibre), als que cal afegir tres suplements monogràfics i la reedició d'un còmic, "El tirà de Burriac", la publicació, d'aparició atemporal, va servir de suport als textos d'autors locals i a d'altres de fora del poble que van escriure sobre Cabrera.

L'abril de 1999 va deixar de publicar-se, coincidint amb la retirada de la vida política del regidor Fontseca.

En una segona etapa posterior, els "Escrits" van tenir una seqüela, "Quaderns de Cabrera", dels quals se'n van editar cinc números.

La filosofia dels "Escrits a Cabrera" va ser promoure i dinamitzar l'obra literària dels escriptors locals (en tots els seus gèneres) i acostar-la a la gent. Van tenir un gran seguiment i una història carregada d'anècdotes.

Amb els anys sumen un bon volum de pàgines que molts cabrerencs han conservat i que poden ser consultades a la biblioteca.

També uns anys després i ja en el món 2.0 he cregut convenient recuperar la capçalera de la publicació i incloure-la a la xarxa, amb els avantatges i les possibilitats que això comporta.

Periòdicament, doncs, obro aquest espai a la gent que hi vulgui escriure, amb l'objectiu de mantenir viva aquella flama que va iniciar-se i que el temps pot haver rebaixat en intensitat, però no apagat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario